Si funksionon?

Në modalitetin e mysafirëve, mund të shihni se për çfarë bëhet fjalë aplikacioni. Mund të përdorni veçoritë e aplikacionit dhe të filloni një kërkim të detajuar në mënyrë që të jeni të sigurt se mund të gjeni atë që po kërkoni. Mund të kuptoni se si funksionon ky aplikacion dhe të përpiqeni të rezervoni një makinë.

Jo: Ju nuk mund të merrni me qira ose të përfundoni asnjë nga përpjekjet tuaja për rezervime përpara se të vendosni profilin tuaj.

Një "Klient me qira" i referohet përdoruesit ose konsumatorit që përdor një shërbim të ndarjes së makinave përmes një aplikacioni celular ose një platforme ueb. Në kontekstin e aplikacioneve për ndarjen e makinave, klienti është individi ose subjekti që merr me qira automjete për periudha të shkurtra kohore, zakonisht për orë ose minutë, në vend që të ketë një makinë plotësisht në pronësi.

Si klient i një aplikacioni për ndarjen e makinave, përdoruesit zakonisht kanë akses në një sërë automjetesh brenda rrjetit të aplikacionit. Ata mund të kërkojnë makina të disponueshme bazuar në vendndodhjen e tyre, të rezervojnë një automjet për një kohëzgjatje specifike, të zhbllokojnë automjetin duke përdorur aplikacionin dhe më pas ta drejtojnë atë në destinacionin e tyre. Pasi të kenë mbaruar përdorimin e automjetit, ata e kthejnë atë në një vend ose zonë të caktuar parkimi dhe përfundojnë seancën e tyre të qiradhënies përmes aplikacionit.

Disa veçori dhe funksionalitete të zakonshme që mund të përdorin klientët e aplikacionit për ndarjen e makinave përfshijnë:

Kërkimi dhe rezervimi i automjeteve: Klientët mund të kërkojnë për automjete të disponueshme aty pranë, të shikojnë detaje të tilla si lloji i automjetit, vendndodhja dhe çmimi dhe të rezervojnë një makinë për një periudhë të caktuar kohore.

Menaxhimi i rezervimeve: Klientët mund të menaxhojnë rezervimet e tyre, duke përfshirë modifikimin ose anulimin e rezervimeve sipas nevojës.

Pagesa dhe faturimi: Klientët mund të bëjnë pagesa për qiratë e tyre në mënyrë të sigurt përmes aplikacionit, me tarifa të bazuara zakonisht në faktorë të tillë si kohëzgjatja e përdorimit dhe distanca e përshkuar.

Navigimi dhe udhëzimet: Shumë aplikacione për ndarjen e makinave ofrojnë veçori të integruara navigimi për të ndihmuar klientët të gjejnë automjetin e tyre të rezervuar dhe të lundrojnë drejt destinacionit të tyre.

Mbështetja e klientit: Klientët mund të kenë akses në shërbimet e mbështetjes së klientit përmes aplikacionit për ndihmë me çështje të tilla si mirëmbajtja e automjeteve, kërkesat e faturimit ose urgjencat.

Për të drejtuar një makinë në Rentout, duhet të jeni 18 vjeç, të keni një patentë shoferi të vlefshëm dhe një dokument identifikimi të vlefshëm. Këto 2 dokumente nevojiten një herë, në fillim për regjistrimin tuaj, atëherë platforma jonë do t’i ruajë këto të dhëna duke lehtësuar rezervimet tuaja të ardhshme me ne. Kur të rezervoni udhëtimin tuaj të parë, do të kaloni një proces të shpejtë verifikimi dhe miratimi duke futur patentën e shoferit dhe disa informacione të tjera. Këto të dhëna kërkohen ligjërisht që marrëveshja juaj e qirasë me hostet tanë dhe plani i marrëveshjes suaj të sigurimit të vërtetohet nga kompania e sigurimit. Në shumicën e rasteve, do të miratoheni menjëherë dhe do të jeni të vendosur për të gjitha udhëtimet e ardhshme rrugore, udhëtimet e kohës së lirë ose të biznesit.

Si kompani evropiane, ne udhëhiqemi nga direktivat dhe ligjet evropiane. Rentout International Ltd. dhe partnerët e saj kujdesen për privatësinë dhe transparencën, prandaj ne mbledhim, përdorim, përpunojmë dhe zbulojmë informacionin tuaj personal. Politika jonë e privatësisë përshkruan praktikat e privatësisë në lidhje me platformën, faqen tonë të internetit dhe aplikacionet celulare të lidhura me këtë Politikë të Privatësisë. Ne sigurojmë që përdoruesi ynë që përdorimi i të dhënave të tij personale të jetë në mënyrë të ligjshme dhe transparente, duke siguruar drejtësi ndaj drejtuesve dhe pritësve tanë, të dhënat personale të të cilëve po përpunohen.
Kur përdoruesit tanë kërkojnë qasje në të dhënat e tyre personale, Rentout International Llc:
• Konfirmon nëse po përpunon ose jo të dhënat personale në lidhje me ta;
• Të sigurojë një kopje të të dhënave personale që mban për ta;
• Jepni informacione rreth përpunimit (si qëllimet, kategoritë e të dhënave personale, marrësi, etj.)
Me kërkesën e përdoruesit, Rentout do t’i sigurojë atij/asaj një kopje të të dhënave të tyre personale pa pagesë. Megjithatë, mund të paguhet një tarifë e arsyeshme për kopje të mëtejshme.
Nëse kërkohet nga përdoruesit tanë, Rentout do t’ju mbështesë gjithashtu me të drejtën për të marrë transportueshmërinë e të dhënave tuaja dhe për t’i transmetuar ato në një organizatë tjetër, për të fshirë, kufizuar ose kundërshtuar të dhënat tuaja personale sipas kërkesës.

Po, ju mund ta përditësoni lehtësisht profilin tuaj përmes platformës sonë dhe aplikacioneve celulare. Ju madje mund të menaxhoni njoftimet dhe buletinet tuaja duke aktivizuar këto opsione në seksionin e profilit tuaj. Mund të bëni shumë më tepër me Rentout, të kërkoni ndihmën dhe ndihmën tonë, të mësoni më shumë rreth marrjes me qira të makinave në Ballkan përmes këshillave tona, të kurseni dhe të ndani makinat tuaja të preferuara, të zgjidhni gjuhën e aplikacionit tuaj, pamjen e aplikacionit tuaj, na tregoni komentet tuaja, etj.

Si shofer ose si host, nuk jeni i detyruar të blini një plan sigurimi në platformën tonë. Megjithatë, nëse dëshironi të mbroheni nga plane të ndryshme sigurimi ose të mbështeteni nga asistenca jonë rrugore 24/7. Për të mbrojtur makinat e tyre, disa nga Qiradhënësit tanë mund të aktivizojnë një opsion të detyrueshëm që klientët e tyre të blejnë gjithmonë një plan sigurimi, në atë rast nëse nuk dëshironi të blini një plan sigurimi, ju lutemi zgjidhni një makinë tjetër për të marrë me qira. Për herë të parë në këto vende, Rentout u ofron përdoruesve të saj një përzgjedhje të gjerë të planeve ditore të sigurimit dhe shërbimeve të asistencës rrugore në internet.

Po, shoferë të tjerë mund ta drejtojnë automjetin tuaj pa tarifa shtesë, por ata duhet të regjistrohen në platformën tonë në mënyrë që ju dhe ata të verifikoheni nga mbështetja jonë, të mbrojtur nga planet tona të sigurimit dhe asistenca rrugore 24/7. Ju mund të shtoni një shofer të dytë në kërkesën tuaj për udhëtim pa tarifa, edhe pse ai/ajo është një shofer i ri, nuk aplikohen tarifa shtesë.

Po, platforma Rentout ju lejon të paguani me para në dorë hostet tanë ditën e marrjes me qira. Megjithatë, nëse dëshironi të paguani në internet shumën e qirasë që keni, platforma jonë ju ofron gjithashtu këtë mundësi. Në çdo rast, tarifat e shërbimeve tona ose planet e kërkuara të sigurimit duhet të paguhen online. Pavarësisht nga çdo zgjedhje që keni bërë, një faturë e detajuar dhe një marrëveshje qiraje do të jenë të disponueshme në internet në profilin ose kutinë tuaj postare, në seksionin e udhëtimit si dëshmi për shërbimet tuaja të kërkuara.

Ekipi i Rentout, partnerët tanë ndërkombëtarë dhe mjeti ynë i fuqishëm i AI (aplikacion celular dhe platformë) do t’ju mbështesin 24/7 për çdo pretendim, kërkesë tuajën në mënyrë që të zgjidhni siç duhet çështjet tuaja me qira. Platforma dhe aplikacioni ynë është i koduar për t’ju mbështetur 24/7, para, pas dhe gjatë udhëtimit tuaj me ne. Në rast aksidenti, makine të dëmtuar ose ndonjë pretendimi tjetër, ne koduam platformën dhe aplikacionet tona celulare për të mbështetur drejtpërdrejt pretendimet tuaja në internet. Qendra jonë e mbështetjes dhe ndihmës është aty 24/7 për të gjetur zgjidhjen e duhur për ju. Ekipi ynë mbështetës dhe qendra e ndihmës janë të lidhura drejtpërdrejt me të gjithë Qiradhënësit tanë, autoritetet publike, autoritetet mjekësore, policinë etj. Mos u shqetësoni, për çdo situatë ne jemi përgatitur të jemi pranë jush 24/7.

Po, ju mund ta merrni automjetin tuaj ose ta dorëzoni atë në vendndodhjen e dëshiruar për disa tarifa shtesë. Këto tarifa propozohen ndryshe nga secili Qiradhënës. Ata madje mund të vendosin të dorëzojnë automjetin tuaj pa tarifa, varet nga ata. Në çdo rast, këto tarifa llogariten në bazë të distancës nga vendndodhja e makinës deri në vendndodhjen e kërkuar. Ne u rekomandojmë hostëve tanë disa çmime referencë, në mënyrë që ata të vendosin çmimin e duhur.

Po, mund t’i kërkoni Qiradhënësit tonë të modifikojë udhëtimin tuaj duke shtuar ditë shtesë ose duke ndryshuar rezervimin aktual. Zakonisht kur makina nuk është e rezervuar, për kërkesën për ditë shtesë ose është në dispozicion nga pritësit tanë për t’u marrë me qira, kërkesa juaj do të miratohet.

Po, Rentout u lejon Qiradhënësve të shtojnë shërbime dhe produkte shtesë për makinën e tyre. Qiradhënësit tanë do t’u ofrojnë drejtuesve tanë shumë shërbime ose produkte shtesë për udhëtimin e tyre, si:
një shofer personal, ndenjëse për fëmijë, raft çati, kuti çati, raft për biçikleta, kilometra të pakufizuara, produkte Wi-Fi Hotspot etj. Në varësi të kërkesave të hostëve tanë, të gjitha këto shërbime dhe produkte shtesë mund t’i shtohen kërkesës së udhëtimit tuaj nga hostët tanë me tarifa shtesë ose falas.

Procesi i regjistrimit dhe daljes me qira do t’ju ofrojë menjëherë, përpara dhe pas marrjes me qira, opsionin për të miratuar ose refuzuar kushtet e makinës suaj me qira, duke pranuar ose jo imazhet e kushteve të makinës së dorëzuar. Nëse zgjodhët të miratoni dorëzimin e makinës siç tregohet në fotot e ngarkuara drejtpërdrejt nga hostët tanë, atëherë marrja juaj me qira mund të fillojë siç duhet ligjërisht dhe financiarisht. Nëse nuk jeni të bindur për kushtet e makinës suaj të marrë me qira në momentin e dorëzimit të tyre nga hostët tanë, ju mund të refuzoni marrjen me qira për të filluar dhe në atë moment do të fillojë një proces i plotë i rimbursimit, për të transferuar shumën e paguar nga ju në llogarinë tuaj bankare.
Për të lehtësuar dorëzimin e makinës suaj dhe për t’ju siguruar për kushtet e saj, i njëjti proces i arkëtimit ofrohet nga Rentout. Brenda 24 orëve hostet tanë do të ngarkojnë, imazhet e gjendjes së makinës me të paktën 7 foto të ngarkuara drejtpërdrejt, dhe nëse qiradhënësit tanë ose drejtuesit tanë nuk do të kenë ndonjë pretendim për këtë dërgim, procesi i blerjes do të përfundojë automatikisht nga Rentout. Përndryshe, nëse hostet tanë do të kenë ndonjë pretendim në lidhje me dorëzimin e automjetit tuaj, ata duhet të na provojnë brenda 24 orëve disa prova të mbështetura për pretendimet e tyre. Në këtë rast, ju do të njoftoheni nga ekipi ynë dhe pretendimi i Qiradhënësit do të verifikohet nga ekipi i Rentout dhe kompania e sigurimit gjithashtu. Nëse pretendimi i tij ose i saj legjitimohet nga ekipi ynë ose kompania e sigurimit, do të zbatohen politikat tona të shkeljes ose politikat e sigurimit.

Ekipi i Rentout është i përkushtuar për të mbrojtur shoferët dhe qiradhënësit tanë, kjo është arsyeja pse politikat tona të anulimit i mbrojnë të dyja palët. Ju mund ta anuloni qiranë tuaj pa pagesë, si më poshtë:
a. Nëse e anuloni të paktën 24 orë përpara fillimit të qirasë, do të merrni një rimbursim të plotë.
b. Nëse e anuloni të paktën 23 orë e 59 minuta përpara fillimit të qirasë, do t’ju rimbursohen për gjysmën e pagesës së qirasë 2-ditore.
c. Nëse e anuloni pasi ishte dashur të fillonte marrja me qira, nuk do të rimbursoheni plotësisht, por 2 ditë nga tarifat tuaja të qirasë do të transferohen te pritësi i automjetit të marrë me qira dhe do të merrni pjesën tjetër të parave tuaja të rimbursuara brenda 5-7 ditë. Në rast se keni kërkuar shërbime dërgese ose marrjeje nga hosti juaj, ne do t’ju tarifojmë gjysmën e tarifës së dorëzimit.
d. Nëse Qiradhënësi nuk shfaqet ose automjeti nuk ekziston më, automjeti nuk përputhej fare me listimin, keni përjetuar një rast force madhore, do t’ju rimbursohen plotësisht.
Shënim: Ju lutemi vini re se, nëse Qiradhënësi i automjetit kundërshton anulimin tuaj (vetëm nëse e anuloni të paktën 23 orë e 59 para fillimit të qirasë suaj), rimbursimi juaj do të zgjasë më shumë, në mënyrë që ne ta pezullojmë atë, ndërkohë që ekipi të gjejë zgjidhjen më të mirë për secilën palë të përfshirë.
Zakonisht një proces rimbursimi nga banka, mund të zgjasë deri në 7 ditë pune. Për çdo rast të mësipërm, do të njoftoheni me dokumentin ose faturën përkatëse.
Nëse do të kundërshtoni tarifat e aplikuara, duhet të paraqisni një kërkesë brenda 24 deri në 48 orë dhe të sillni prova që mbështesin kërkesën tuaj. Nëse kjo vonesë kalon, ne nuk mund të hapim një kërkesë për rimbursim dhe do t’ju ndihmojmë të gjeni një marrëveshje direkt me hostin.
Nëse anuloni, 23 orë e 59 minuta para udhëtimit ose gjatë udhëtimit tuaj etj., tarifat e transaksioneve bankare duhet të paguhen nga ju.

Për të mbrojtur qiradhënësit tanë, automjetet e tyre dhe shoferët tanë gjithashtu, Rentout do të aplikojë këto tarifa shkeljeje:
a. Tarifa e anulimit (jashtë periudhës falas): Nëse udhëtimi juaj është 2 ditë ose më i shkurtër, do t’ju duhet të paguani çmimin e ditës së parë dhe udhëtimin falas. Nëse udhëtimi juaj ishte më i gjatë se dy ditë, ne do t’ju tarifojmë çmimin e udhëtimit dyditor dhe tarifën e udhëtimit. Në rast se keni kërkuar shërbime dërgese ose marrjeje nga hosti juaj, ne do t’ju tarifojmë gjysmën e tarifës së dorëzimit.
b. Tarifa e mos paraqitjes së Klientit – Nëse udhëtimi juaj është 2 ditë ose më i shkurtër, ne do t’ju tarifojmë 50% të shumës së udhëtimit dhe tarifës së udhëtimit. Nëse udhëtimi juaj është më i gjatë se 2 ditë, ne do t’ju tarifojmë çmimin e udhëtimit 2 ditë dhe tarifën e udhëtimit. Në rast se keni kërkuar shërbime dërgese ose marrjeje nga hosti juaj, ne do t’ju tarifojmë gjysmën e tarifës së dorëzimit.
c. Tarifa e shkeljes së politikës së pastrimit – Nëse e ktheni makinën tuaj në kushte të degraduara ose mjaft të ndotura në mënyrë që t’i keni shkaktuar disa dëme, ne mund t’ju kërkojmë tarifë shkeljeje deri në 50 euro. Ne gjithashtu mund t’ju heqim nga Platforma Rentout.
d. Tarifa e shkeljes së politikave të Rentout – Nëse bëni një pagesë jashtë platformës Rentout për tarifat që synohen të paguhen nëpërmjet platformës, ne mund t’ju ngarkojmë një tarifë gjobë prej 100 euro dhe t’ju heqim nga Platforma Rentout.
e. Tarifa e kthimit me vonesë – Nëse ktheni një automjet nga 30 minuta deri në 23 orë më shumë nga koha e planifikuar e kaluar e udhëtimit, hosti juaj mund të kërkojë tarifën tuaj ditore të qirasë, përveç kostos së përdorimit shtesë të automjetit. Nëse, makina nuk rezervohet të nesërmen, mund ta përdorni akoma me makinë (nëse Pritësi do ta pranojë). Nëse jo, ju duhet ta ktheni atë te Qiradhënësi dhe të paguani tarifën ditore të qirasë si një gjobë.
f. Kthimi në një vendndodhje të papërshtatshme – Qiradhënësi juaj mund të kërkojë t’ju ngarkojë nga 20 deri në 100 euro tarifë, përveç një kthimi të papërshtatshëm në vendndodhje, më larg se 1 deri në 100 km.
g. Tarifa e ndalimit të pirjes së duhanit – As ju ​​dhe as pasagjerët tuaj nuk mund të pini duhan në asnjë automjet të ndaluar nga qiradhënësit tanë për të pirë duhan brenda automjetit. Nëse nuk e respektoni këtë politikë dhe hosti juaj na ofron dëshmi të pranueshme për pirjen e duhanit, ne do t’ju ngarkojmë në emër të qiradhënësit tonë një tarifë 50 euro për pirjen e duhanit për shkelje (tarifa e kërkuar për pastrimin e duhur të automjetit).
h. Tarifë për ndalimin e kafshëve – As ju ​​dhe as pasagjerët tuaj nuk mund të sillni brenda automjetit të ndaluar nga rregullat e Qiradhënësve. Nëse nuk e respektoni këtë politikë dhe qiradhënësi juaj na ofron prova të pranueshme të rregullit të shkeljes së kafshëve dhe kafshëve shtëpiake, ne do t’ju ngarkojmë në emër të tij një tarifë prej 50 euro (tarifa e kërkuar për pastrimin e duhur të automjetit).

Kur Qiradhënësit tanë e kërkojnë atë, platforma Rentout ngrin automatikisht një depozitë sigurie bazuar në llojin e automjetit dhe rregullat e tjera të udhëtimit të kërkuar. Kur rezervoni një makinë, një depozitë sigurie bllokohet automatikisht 48 orë përpara se të fillojë marrja me qira. Ju lutemi, verifikoni gjendjen e kredisë në llogarinë tuaj bankare përpara fillimit të marrjes me qira, sepse platforma jonë është e koduar për të anuluar rezervimin tuaj, nëse nuk ka kredi në llogarinë tuaj bankare për të ngrirë.
Kjo depozitë sigurie (0-550 euro) ngrihet nga një kartë debiti ose krediti.
Depozita e sigurisë mund të debitohet në rast dëmtimi të automjetit ose për të mbuluar tarifat shtesë si gjobë policore, karburant, kthim me vonesë, tarifa pastrimi etj.
Depozita e sigurisë lirohet automatikisht pas 3 deri në 5 ditë nga përfundimi i qirasë suaj , nëse nuk ka pretendime nga Pritësi i automjetit të marrë me qira brenda 24 orëve.
Rentout do të rimbursojë automatikisht depozitën e sigurisë 48 orë-72 orë pas përfundimit të udhëtimit tuaj, nëse plotësoni të gjitha kriteret e mëposhtme:
• Pritësi nuk ka raportuar ndonjë dëmtim të automjetit;
• Ju keni paguar çdo faturë rimbursimi të pranueshëm ose penalitet policor në lidhje me udhëtimin tuaj;
• Ju nuk jeni larguar nga vendi i kompanisë/individit me qira pa pëlqimin e Pritësit;
• Nuk e keni kaluar periudhën e qiradhënies më shumë se 29 minuta, pas kthimit të supozuar të automjetit;
Në rast anulimi nga shoferi 24 orë përpara fillimit të qirasë, depozita e sigurisë lirohet menjëherë.
Ju lutemi vini re se disa banka mund të marrin edhe 5 deri në 7 ditë shtesë përpara se të tregojnë depozitën e liruar në llogarinë tuaj bankare.

Depozitë për udhëtime në Shqipëri, Kosovë, Mal të Zi, Maqedoninë e Veriut
• Automjete ekonomike dhe standarde 0 deri në 550 euro, në varësi të vitit të prodhimit të automjetit.
• Shuma e depozitës së sigurisë së automjeteve luksoze dhe retro fiksohet nga hostët tanë.

– Nëse jeni i ri në platformën tonë, do të merrni zbritjen tuaj të parë deri në 30% të çmimit të qirasë.
– Nëse do të ftoni përdorues të tjerë që të regjistrohen në platformën tonë, do të përfitoni 50 euro zbritje për rezervimin tuaj të ardhshëm.
– Nëse do të jeni pjesë e planeve tona të anëtarësimit dhe do të merrni një kartë anëtarësie dixhitale, do të përfitoni për shumë shërbime të tjera, do të paguani më pak për karburantin tuaj, do të rezervoni kilometra të pakufizuar falas dhe shumë më tepër.
– Nëse ndani shërbimet tona të platformës në profilet tuaja të mediave sociale, shkruani një artikull për ne, mund të bëheni ambasador i markës për Rentout dhe të përfitoni falas nga tarifat e shërbimeve tona.

Një "pritës me qira" zakonisht i referohet një individi ose kompanie që operon ose menaxhon një platformë për ndarjen e makinave. Aplikacionet e ndarjes së makinave i lejojnë përdoruesit të marrin me qira automjete për periudha të shkurtra kohore, shpesh për orë ose minutë, në vend që të kenë një makinë plotësisht.

Pritësi i një aplikacioni për ndarjen e makinave është përgjegjës për aspekte të ndryshme të funksionimit të platformës, duke përfshirë:

Menaxhimi i automjeteve: Blerja dhe mirëmbajtja e flotës së makinave të disponueshme me qira. Kjo përfshin detyra të tilla si mirëmbajtja e rregullt, pastrimi dhe sigurimi i automjeteve në gjendje të mirë pune.

Menaxhimi i përdoruesve: Menaxhimi i llogarive të përdoruesve, duke përfshirë regjistrimin, verifikimin dhe trajtimin e pyetjeve ose çështjeve të shërbimit ndaj klientit.

Sistemi i Rezervimeve dhe Rezervimeve: Zhvillimi dhe mirëmbajtja e infrastrukturës teknologjike që i lejon përdoruesit të kërkojnë automjetet e disponueshme, të bëjnë rezervime dhe të zhbllokojnë ose të kenë akses te makinat.

Çmimi dhe pagesa: Vendosja e strukturave të çmimeve, menaxhimi i pagesave dhe trajtimi i sigurt i transaksioneve.

Siguria dhe Pajtueshmëria: Sigurimi që automjetet të përmbushin standardet e sigurisë dhe të jenë në përputhje me rregulloret lokale. Kjo përfshin mbulimin e sigurimit si për automjetet ashtu edhe për përdoruesit.

Zgjerimi dhe Rritja: Strategjizim për zgjerimin e shërbimit në tregje të reja, duke shtuar veçori të reja dhe duke tërhequr më shumë përdorues.

Çdo makinë ka të drejtë të ndahet në Rentout, nëse makina është:
• E regjistruar në Shqipëri, Kosovë, Maqedoninë e Veriut ose Mal të Zi.
• Është më pak se 20 vjeç në momentin e listimit.
• Në pronësi dhe të prodhuar për të transportuar deri në tetë pasagjerë dhe jo më shumë se 3500 kg në peshë.
• Ka kaluar kontrollin teknik, ka paguar sigurimin e kërkuar nga autoritetet dhe të gjitha taksat e makinës.

Nëse makina juaj është e mirëmbajtur mirë, e marrë me qira për një çmim të mirë dhe një model më të ri, ajo mund t’ju sjellë deri në 550 ose më shumë mesatarisht çdo muaj.
Duke qenë platforma më e madhe në Ballkan, Rentout do të ofrojë një panoramë të qartë për një treg të tillë për të gjithë, duke rregulluar dhe ulur çmimet e makinave me qira.
Sigurimi i fotografive me cilësi të lartë, një listë përshkruese, shërbime ose produkte shtesë dhe një kalendar në dispozicion mund t’ju ndihmojë të merrni me qira makinën tuaj shumë më tepër. Duke marrë parasysh këta faktorë dhe të tjerë, mund të arrini afërsisht për:

1 makinë e përbashkët – 8,545 euro / në vit
3 makina të përbashkëta – 24,876 euro / në vit
5 makina të përbashkëta – 45,698 euro / në vit
10 makina të përbashkëta – 92,325 euro / në vit

Të qenit partnerë me kompani të rëndësishme të specializuara në zgjidhjen e këtyre çështjeve, ofrimi i shumë planeve të sigurimit, kodimi i duhur i procesit tonë të verifikimit dhe rezervimit dhe të kesh një ekip mbështetës 24/7 atje për t’ju ndihmuar dhe për t’ju lidhur drejtpërdrejt me autoritetet e policisë, do të ulë në mënyrë drastike shanset. e makinës suaj nga vjedhja.
Nëse një makinë vidhet, Pritësi duhet të bëjë një kallëzim duke deklaruar pranë autoriteteve policore brenda 24 orëve vjedhjen e makinës së tij/saj. Kompania e sigurimit do të rimbursojë vlerën e makinës suaj siç përcaktohet nga një ekspert, nëse makina juaj është plotësisht e mbrojtur nga planet tona.
Platforma jonë është e koduar për të ofruar shumë shërbime telematike për hostët tanë, duke kontrolluar dhe mbrojtur të gjitha makinat e tyre nëpërmjet saj. Ata gjithashtu mund të parandalojnë funksionimin e motorit të makinës, të hapin / mbyllin dyert e makinës ose të fikin / ndezin manualisht baterinë e makinës, duke i udhëzuar drejtuesit e tyre se si ta bëjnë këtë. Ekipi mbështetës i Rentout ka në posedim të tij një rrjet lidhjeje dhe shumë mjete të ofruara nga platforma jonë për të lidhur menjëherë autoritetet e policisë, hostet tanë dhe kompanitë private të sigurisë për të parandaluar vjedhjen e një makine.
Për më tepër, duke aktivizuar “një opsion të detyrueshëm”, Hostët tanë kanë mundësinë të detyrojnë klientët e tyre të blejnë një plan sigurimi dhe për këtë arsye të mbrojnë makinat e tyre me çdo kusht.

Listimi i makinës suaj në Rentout është plotësisht falas. Marrja e rezervimeve nga Rentout është plotësisht falas. Pra, hosti ynë mund të ketë rezervime falas, të menaxhojë flotën e tij falas, të menaxhojë kalendarin e tij falas, të shtojë dhe të paguhet për shërbime dhe produkte shtesë falas, duke u kujtuar për shumë shërbime falas, duke u mbështetur 24/7 falas, njoftimi falas etj. Nëse i keni të gjitha informacionet e nevojshme, duhen vetëm 7 deri në 8 minuta për të listuar makinën tuaj dhe për të përfituar nga të gjitha këto shërbime falas.

Pritësit tanë mund të blejnë shumë plane sigurimi për makinat e tyre përmes Rentout. Ata gjithashtu mund të përfitojnë nga mbështetja dhe shërbimet e asistencës rrugore 24/7. Ju lutemi lexoni udhëzuesin tonë të sigurimit për të kuptuar mbulimin e tij dhe shërbimet e ofruara.
Po, ata mund të ndajnë një makinë të siguruar nga një kompani tjetër sigurimi, por ju lutemi verifikoni për mbrojtjen tuaj, nëse ofruesi juaj i sigurimit mbulon mbrojtjen e makinës tuaj kur makina është marrë me qira. Nëse ndodh ndonjë gjë me makinën tuaj gjatë një marrje me qira, politikat tona dhe kompania e sigurimit do të mbulojnë kërkesën tuaj.Pritësit tanë mund të blejnë shumë plane sigurimi për makinat e tyre përmes Rentout. Ata gjithashtu mund të përfitojnë nga mbështetja dhe shërbimet e asistencës rrugore 24/7. Ju lutemi lexoni udhëzuesin tonë të sigurimit për të kuptuar mbulimin e tij dhe shërbimet e ofruara.
Po, ata mund të ndajnë një makinë të siguruar nga një kompani tjetër sigurimi, por ju lutemi verifikoni për mbrojtjen tuaj, nëse ofruesi juaj i sigurimit mbulon mbrojtjen e makinës tuaj kur makina është marrë me qira. Nëse ndodh ndonjë gjë me makinën tuaj gjatë një marrje me qira, politikat tona dhe kompania e sigurimit do të mbulojnë kërkesën tuaj.

Në rast aksidenti ose një makine të dëmtuar gjatë udhëtimit, Rentout u ofron drejtuesve të saj shërbimet e ngarkimit të fotove të aksidentit, raportit të policisë ose fotografive të dëmtimit të makinës në internet dhe më pas mbështetet menjëherë nga partnerët tanë, kompania e sigurimeve dhe ekipi ynë mbështetës. Ky proces do të përshpejtojë procesin tuaj të mbulimit nga kompania e sigurimit dhe do të sigurojë prova për çdo pretendim nga të dyja palët.
Nëse autoritetet policore do të deklarojnë fajtor shoferin e Rentout, atëherë ajo/ai duhet të paguajë shpenzimet e riparimit deri në shumën e tepërt të sigurimit, dhe siguruesi paguan pjesën tjetër.

Rentout u ofron të dyja palëve, Individëve dhe Kompanive mundësinë për të marrë me qira makinat e tyre. Ju mund të regjistroheni si Individ ose si Kompani dhe të përfitoni nga shërbimet tona. Ju gjithashtu mund të regjistroheni si Kompani në profilin e Shoferit/Klientit dhe të merrni me qira një makinë, duke bërë kështu kompania juaj do të ketë mundësinë t’i deklarojë këto pagesa si shpenzime për qëllime biznesi.

Për t’u ofruar hosteve dhe drejtuesve tanë metoda të ndryshme pagese, Rentout ka marrëveshje partneriteti ndërkombëtar me platformat më të rëndësishme të portës në botë. Pritësit tanë mund të paguhen me para në dorë ose në internet me një kartë debiti, kartë krediti ose transfertë bankare. Këto pagesa të qirasë transferohen drejtpërdrejt në llogarinë bankare Pritëse, të cilën shoferët mund t’i paguajnë drejtpërdrejt atij/asaj me para në dorë përpara se të fillojë marrja me qira. Për sa i përket pagesave të planit të sigurimit, këto duhet të paguhen gjithmonë online nga Hosts tek kompania e sigurimit ose nga shoferët tek kompania e sigurimit.
Transferta bankare ka nevojë për më së shumti 3 ditë pune pas përfundimit të qirasë. Zakonisht, transfertat kërkojnë 1 ose 2 ditë pune për të arritur në llogarinë tuaj bankare. Kjo do të thotë se pagesa do të shfaqet në llogarinë tuaj bankare 4 deri në 5 ditë pune pas përfundimit të qirasë. Ky proces do t’i ndihmojë të gjitha palët të paguhen jo vetëm për shërbimet e qirasë, por edhe në rast të rimbursimeve, shkeljeve të politikës ose anulimeve brenda 23 orëve dhe 59 minutave nga fillimi i qirasë.
Të gjitha politikat e anulimeve, rimbursimeve dhe shkeljeve kujdesen nga platforma jonë në bashkëpunim me partnerët tanë, duke transferuar çdo pagesë në llogarinë e duhur bankare brenda vonesave të kërkuara. Mos u shqetësoni, çdo provë është e ruajtur mirë nga sistemi ynë dhe ky mjet i fuqishëm do të lehtësojë shumë bashkëpunimin tonë duke i dhënë të gjitha sigurimet çdo pale.

Në vende si Shqipëria, Kosova, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi të ardhurat që bëni nga Rentout janë të tatueshme dhe ju jeni përgjegjës për deklarimin e fitimeve tuaja në kohën e duhur. Rentout nuk është një institucion financiar dhe as një ekip profesionistësh tatimorë, prandaj ne nuk jemi në gjendje t’ju ofrojmë këshilla tatimore. Megjithatë, nëse jeni të paqartë dhe të etur për ta zgjidhur këtë çështje, ju inkurajojmë të konsultoheni me një ekspert tatimor ose me partnerët tanë tatimorë në RSM Albania, RSM Kosova, RSM Maqedonia e Veriut.

Po, çdo identitet përdoruesi verifikohet nga partnerët ndërkombëtarë të Rentout dhe nga ekipi ynë mbështetës. Ky proces verifikimi bëhet online, zakonisht brenda sekondave ose në varësi të çdo rasti dhe verifikimi brenda 24 orëve.

Po, hostet mund të përfitojnë nga shumë shërbime GPS dhe telematike të ofruara nga Rentout dhe për rrjedhojë menaxhojnë aktivitetin e tyre të makinës nga aplikacioni ynë celular. Për të mbrojtur makinat tona Hosts, ne jemi të përkushtuar të ofrojmë shumë shërbime përmes platformës sonë duke instaluar disa produkte të teknologjisë së lartë.
Është e rëndësishme të kuptojmë se ne do t’i marrim këto të dhëna dhe do të mbrojmë rreptësisht çdo informacion në serverët tanë evropianë dhe nga politikat tona. Kur nuk do të keni asnjë udhëtim të rezervuar dhe nëse nuk dëshironi të transferoni ndonjë nga këto të dhëna në serverët tanë, do të keni një opsion privatësie për të ruajtur privatësinë tuaj dhe ne nuk i transferojmë këto të dhëna në serverët tanë.
Në varësi të abonimit që do të zgjidhni, platforma jonë dhe produktet e instaluara do të lexojnë çdo të dhënë të automjetit tuaj ose do të marrin shumë raporte për:
• Nivelin dhe konsumin e karburantit;
• Gama e automjetit në bateri;
• Gjeo-gardhe;
• Statusi i bllokimit;
• Pozicioni gjurmues;
• Shpejtësia;
• Largësi;
• Pozicioni i nxitimit;
• Shpejtësia e motorit (RPM);
• Statusi i rripit të sigurimit;
• Njoftimet e alarmit;
Nëse hostët tanë do të kërkojnë shërbime të tjera, si p.sh. kontrollin e plotë të makinës së tyre përmes aplikacionit tonë, ne do të ofrojmë 8 shërbime të tjera shtesë, si p.sh.:
• Hapni / Mbyllni dyert e automjetit
• Bllokoni / zhbllokoni motorin e automjetit
• Ndizni / Fikni urgjencën sinjalet
• Bërja e automjetit
• Hapja e bagazhit të automjetit
Nëpërmjet këtyre shërbimeve, Pritësit tanë, mund t’u ofrojnë shoferëve/klientëve të tyre mundësinë për të kyçur/zhbllokuar makinën e tyre duke përdorur aplikacionin tonë celular.
Nëse do t’ju nevojiten shumë më tepër Mega Byte, për të lexuar plotësisht me shpejtësi reale të dhënat e automjetit tuaj gjatë gjithë kohës, do të keni edhe atë mundësi abonimi.
Për të përfituar nga këto shërbime, të paktën 1, 2 ose 3 pajisje duhet të instalohen në automjetin tuaj nga stafi ynë teknik dhe për këto shërbime do të keni mundësinë të bëni kërkesë përmes aplikacionit tonë për një datë rezervimi të instalimit të pajisjes. Më pas ne do t’ju kontaktojmë dhe do të vijmë në ambientet tuaja ose do t’ju ftojmë t’ju sjellim automjetin në ambientet e shërbimit të partnerëve tanë.
Për automjetin tuaj të parë të pajisur, ne ofrojmë 1 muaj abonim falas.
Nëse shërbimet e abonimit të kërkesës janë për 10 makina e më shumë, do të keni 6 muaj abonim falas.
Ne marrim dhe kapërcejmë sfidat që të tjerët i konsiderojnë të pamundura.

Ekipi ynë mbështetës është aty për ju 24/7, ne do t’i përgjigjemi çdo pyetjeje dhe kërkesës tuaj brenda 24 orëve. Platforma dhe aplikacionet tona celulare janë gjithashtu të koduara për t’ju mbështetur në çdo hap, me pika informacioni, opsione mbështetëse dhe mbështetje të drejtpërdrejtë nga ekipi ynë. Ne jemi aty për t’ju mbështetur në biznesin tuaj të ri dhe fitimprurës 24/7.

In guest mode, you can see what the app is all about. You can use the features of the app and start a detailed search so you can be sure you can find what you are searching for. You can understand how this app works and try to book a car. 

Not: You can’t rent or finish any of your reservations attempt before veryfing your profile.

A “Rentout client” refers to the user or consumer who utilizes a car sharing service through a mobile application or web platform. In the context of car sharing apps, the client is the individual or entity that rents vehicles for short periods of time, typically by the hour or minute, rather than owning a car outright.

As a client of a car sharing app, users typically have access to a variety of vehicles within the app’s network. They can search for available cars based on their location, reserve a vehicle for a specific duration, unlock the vehicle using the app, and then drive it to their destination. After they’ve finished using the vehicle, they return it to a designated parking spot or area and end their rental session through the app.

Some common features and functionalities that car sharing app clients may utilize include:

Vehicle Search and Reservation: Clients can search for available vehicles nearby, view details such as vehicle type, location, and pricing, and reserve a car for a specific time period.

Booking Management: Clients can manage their bookings, including modifying or canceling reservations as needed.

Payment and Billing: Clients can make payments for their rentals securely through the app, with charges typically based on factors such as duration of use and distance traveled.

Navigation and Directions: Many car sharing apps offer integrated navigation features to help clients find their reserved vehicle and navigate to their destination.

Customer Support: Clients may access customer support services through the app for assistance with issues such as vehicle maintenance, billing inquiries, or emergencies.

A “Rentout host” typically refers to an individual or company that operates or manages a car sharing platform. Car sharing apps allow users to rent vehicles for short periods of time, often by the hour or minute, instead of owning a car outright.

The host of a car-sharing app is responsible for various aspects of the platform’s operation, including:

Vehicle Management: Acquiring and maintaining the fleet of cars available for rent. This involves tasks such as regular maintenance, cleaning, and ensuring vehicles are in good working condition.

User Management: Managing user accounts, including registration, verification, and handling customer service inquiries or issues.

Booking and Reservation System: Developing and maintaining the technology infrastructure that allows users to search for available vehicles, make reservations, and unlock or access cars.

Pricing and Payment: Setting pricing structures, managing payments, and handling transactions securely.

Safety and Compliance: Ensuring that vehicles meet safety standards and comply with local regulations. This includes insurance coverage for both the vehicles and users.

Expansion and Growth: strategizing for the expansion of the service into new markets, adding new features, and attracting more users.

Rrisni të ardhurat tuaja... Bëhuni nje Rentout Host!

“Zhbllokoni potencialin e makinës suaj, pritni me ne dhe fitoni”